Jesus

Jag ber ofta men jag vet inte riktigt till vad och vem. Jag tror att jag tror på Gud lite men jag känner inte "jesus"(viskade damen på bussen från Piteå i morse.)
För att kunna lära känna någon måste man umgås, ställa frågor ja ni vet socialisera sig med en ny människa. Få höra deras berättelse och under en längre tid så växer en relation fram. Det är en process. På samma sätt är det att lära känna Jesus. För många är han en historiefigur som gick omkring på jorden och gjorde massa "fina"saker som att bota människor, befria människor, ge dem hungriga mat osv. För andra är Jesus en verklighet, någon som man har en relation till...men hur då? karln är ju död! kanske du tänker...men se där, han har ju uppstått igen..tata!
Hur lär man då känna Jesus som var död men uppstod igen och sitter på Gud Faderns högra sida? Svaret är rätt enkelt men kanske lite flummigt, LÄS bibeln. Där lär man känna Jesus, vem han är och vilket enormt hjärta han har för oss.
Tokerier, hör jag min morfar säga. Tja, det kanske du också tycker. Jag vet att han lever, jag ser han inte med mina fysiska ögon men i mitt hjärta lever han och verkar.

En ung tjej från södra Sverige bestämde sig för att hon ville att Gud skulle använda henne på en gång, inte imorgon eller någon annan gång. Så hon gick ut på gatan och sa till Gud, NU! Hon fick syn på en tjej som kom mot henne gråtande. Hon slog ut sina armar och tjejen traskade rakt in i hennes famn. Hon grät och grät och grät samtidigt som hon pratade i sin mobil. För att göra en lång historia kort så var denna gråtande tjej på väg hem för att ta sitt liv för att hon inte såg någon mening med livet. Flickan med den stora famnen som kanske innerst inne inte hann förstå vad som hände när hon står på gatan och kramar om en vilt främmande flicka. Den gråtande flickan har nu fått en ny vän som gav henne mening i livet, Jesus. Hon fick andra goa vänner också på köpet.

Vill du lära känna Jesus?
Vad funderar du på i ditt hjärta?
Har du hittat mening i livet?
Du har fått den underbara gåvan-livet! Ta vara på den gåvan.
Jesus kan komma in i ditt liv om du tar emot honom som en gåva. Du måste öppna julklappen för att veta vad du fått för att kunna tacka mamma och pappa för presenten. Hör och häpna, jultomten lever inte! Det är mor och far som gett sig ut i julklappshysterin för att ge dig det du vill ha. Jesus vill ge dig ett nytt liv tillsammans med honom. Den finaste och mest dyrbaraste gåvan du någonsin kan få! Ta emot den...

Det finns många goa kristna som står med öppen famn för att lyssna, be för dig och hjälpa dig att lära känna Jesus. Kanske närmre än du tror!

God bless
...stina...

Kommentera här: