Därför har jag valt att bo i denna del av Sverige!

En av de stunder då man önskar att man hade kameran till hands var i morse när jag körde till jobbet. Eller att jag åtminstonde kunde ha tömt minnet till kameramobilen. För det första var temperaturen nere på ca 20 grader sen all denna härliga snö som skapar sådan atmosfär som man bara vill vara i. En äng som jag passerade var helt täckt av snö och pryddes av små hölador även dessa var täckta av snö. Ängen omringades av björk och tall skog med någon enstaka gran vars grenar var riktigt snötyngda och långt där borta så brann himlen och solen orkade kappt över horisonten.

Jag blir lika faschinerad varje år.

Tänk dig in i bilden att du promenerar efter en snötäckt liten byaväg. Det råder en kompakt tystnad förutom knarret som uppstår när dina skor kommer i kontakt med vägen. Det känns magiskt när du går genom korridoren av snötyngda grenar som nästan bildar en tunnel där du går fram. Det är svårt att förstå om man aldrig varit med om detta magiska fenomen. Jag kan njuta av varje steg.
Ögonbrynen, hårte och kanten på mössan har blivit till is av ångan som tvingat sig ut genom de små gliporna som blivit då jag dragit upp halsduken över näsan.

Advent är mörker och kyla...snö och is...glödd och pepparkakor...och snart kan vi känna lukten av den kokta julskinkan tillsammans med allt annat gott som kommer pryda våra julbord runt om i världen.
Men vart annars kan man få sådan vintrig mystik, sådan julkänsla, sådan glädje över den vita snön som här i norr?!

Håll i plånboken men mys rejält denna härliga tid på året. Tänd ljus och se hur ljuset tränger bort mörkret. Tänd en brasa så du får upp värmen.

Jag ska försöka komma ihåg att tömma minnet i mobilen och ta med mig kameran nästa gång jag kliver utanför dörren till vårt röda hus med de vita knutarna så ni kan få lite smak på det jag menar. 

Norrland är härligt!
Därför har jag valt att bo i denna del av Sverige!

Vänner, kamrater, familjen och alla andra, ta vara på den vinter vi fått!
Förhoppningsvis får vi många fler. Behöver jag säga mer?

...stina...

Jesus

Jag ber ofta men jag vet inte riktigt till vad och vem. Jag tror att jag tror på Gud lite men jag känner inte "jesus"(viskade damen på bussen från Piteå i morse.)
För att kunna lära känna någon måste man umgås, ställa frågor ja ni vet socialisera sig med en ny människa. Få höra deras berättelse och under en längre tid så växer en relation fram. Det är en process. På samma sätt är det att lära känna Jesus. För många är han en historiefigur som gick omkring på jorden och gjorde massa "fina"saker som att bota människor, befria människor, ge dem hungriga mat osv. För andra är Jesus en verklighet, någon som man har en relation till...men hur då? karln är ju död! kanske du tänker...men se där, han har ju uppstått igen..tata!
Hur lär man då känna Jesus som var död men uppstod igen och sitter på Gud Faderns högra sida? Svaret är rätt enkelt men kanske lite flummigt, LÄS bibeln. Där lär man känna Jesus, vem han är och vilket enormt hjärta han har för oss.
Tokerier, hör jag min morfar säga. Tja, det kanske du också tycker. Jag vet att han lever, jag ser han inte med mina fysiska ögon men i mitt hjärta lever han och verkar.

En ung tjej från södra Sverige bestämde sig för att hon ville att Gud skulle använda henne på en gång, inte imorgon eller någon annan gång. Så hon gick ut på gatan och sa till Gud, NU! Hon fick syn på en tjej som kom mot henne gråtande. Hon slog ut sina armar och tjejen traskade rakt in i hennes famn. Hon grät och grät och grät samtidigt som hon pratade i sin mobil. För att göra en lång historia kort så var denna gråtande tjej på väg hem för att ta sitt liv för att hon inte såg någon mening med livet. Flickan med den stora famnen som kanske innerst inne inte hann förstå vad som hände när hon står på gatan och kramar om en vilt främmande flicka. Den gråtande flickan har nu fått en ny vän som gav henne mening i livet, Jesus. Hon fick andra goa vänner också på köpet.

Vill du lära känna Jesus?
Vad funderar du på i ditt hjärta?
Har du hittat mening i livet?
Du har fått den underbara gåvan-livet! Ta vara på den gåvan.
Jesus kan komma in i ditt liv om du tar emot honom som en gåva. Du måste öppna julklappen för att veta vad du fått för att kunna tacka mamma och pappa för presenten. Hör och häpna, jultomten lever inte! Det är mor och far som gett sig ut i julklappshysterin för att ge dig det du vill ha. Jesus vill ge dig ett nytt liv tillsammans med honom. Den finaste och mest dyrbaraste gåvan du någonsin kan få! Ta emot den...

Det finns många goa kristna som står med öppen famn för att lyssna, be för dig och hjälpa dig att lära känna Jesus. Kanske närmre än du tror!

God bless
...stina...

trasiga jeans

Har du kavr dina 501:or? Se till att komma i dem i vår! Om jag skulle försöka så är det bäst att jag hoppar över julmaten, tja all mat för den delen. Det var dryga 10kg sedan jag hade på mig dem sist.
Ett annat hett tips är att leta bland mormors kläder, gammalt + nytt = hett! På fötterna Vagabond så klart! :)

Ingen är gladare än jag att "hårdrock" också får komma fram i ljuset. Hur skulle livet se ut utan min nötta svarta skinnjacka?! (clas suckar högt) jag har lovat att inte göra något försök med mina skinnbyxor, ja det är nog inget att tänka på. Jag är glad om jag får upp byxorna över låren...hehe 

Simon pratade en gång i Piteå om att han gick upp i vikt när Malin klev in i hans liv och visade honom att köttfärssås är mycket godare med cream fraich (var det inte så?). Det samma gällde för mig när Clas kom in i mitt liv fast han öppnade ögonen på mig för mat i största allmänhet. Innan hade jag levt på godis...hur det nu gick till. Jag höll mig smal, trodde jag.

Ja många ögonöppnare har man haft genom livet...det får bli en annan gång....Simon-glöm inte texas pecan!!!

simma lugnt
...stina...