Selfpity

Vi har alla råkat ut för det, en eller flera gånger: Självömkan. Jag tror att självömkan också kan stavas s-j-ä-l-v-i-s-k-h-e-t. Fokuset är egentligen på jag, mig och mitt. Jag mår dåligt. Jag har blivit orättvist behandlad. De skällde ut mig. Osv osv. Livet handlar inte bara om mig och mitt. Livet handlar inte enbart om människor. Livet handlar om honom däruppe. När vi får den inställningen och det fokuset blir det lättare att relatera till livet här nere. När vi inser att våra problem som ser ut som bergskedjor här nere, ser ut som små kullar när vi tittar ner på dem tillsammans med Gud.

Så till dig som läser det här, gammal eller ung: Om du går igenom tuffa passager i livet, för det gör vi ibland, glöm inte att få rätt perspektiv på saker och ting även när saker och ting skrattar dig i ansiktet.

Avslutningsvis:
Vet du inte, har du inte hört att Herren är en evig Gud, som har skapat jordens ändar? Han blir inte trött och utmattas inte, hans förstånd kan inte utforskas. Han ger den trötte kraft och ökar den maktlöses styrka. Ynglingar kan bli trötta och ge upp, unga män kan falla. Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De skyndar i väg utan att mattas, de färdas framåt utan att bli trötta.
Jesaja bok 40:28-31

Blessings
Clas

Fiske, fiske och åter fiske

Vi passar på att fiska när vi är lediga tillsammans, en liten tur är mer än ingen tur! Även om den räckte i några timmar... Klockan 21:30 hemma hos Anna-Lena i Jokkmokk kom vi på att vi skulle ut med en gång. Iväg till OKQ8 innan de stänger för att få ihop nödproviant sen hem och hålla föräldrarna väckta ytterligare en stund för att hitta alla grejer som behövs. Sen bar det av nio mil upp mot fjällvärlden. Klockan var nu efter midnatt men som tur är så går ju inte solen ner på sommaren så vi hittade fram till "hemlig-jaure" efter en bra bit på stenig och näst intill oframkomlig väg. Vi slog upp tältet och insåg att vi var inte behövde känna oss ensamma, Gud skapar alltid i öveflöd...även mygg!
Vi gjorde upp en brasa, kastade några kast sen var det dax att sova efter en låååång dag med många händelser. Vid sex tiden väckte Clas mig när han hörde något, troligtvis en älg, som traskade utanför tältet. Vi fiskade i några timmar sen drog vi oss hem till byn igen innan regnet kom. Två harrar varav en blev lunch, inte illa.

                 

The House

Lite bilder på vårt boende från och med november...


    


Vilket väder! Nog är det i Norrland man ska vara på sommaren. Jag tycker verkligen synd om min kära far, det regnar ALLTID när han tar sig för att åka till Göteborg...här är det i alla fall fint väder, muoahahaha. Kör försiktigt pappa.
Ha en skön sommar alla där ute!

-Stina-