Att behålla tro när allt faller

Det är lätt att säga men svårare att uppfylla. När säkerhetslinan rycks bort (inkomsten via sitt jobb) så är det lätt att känna sig nedstämd, bitter och ledsen. Gråten sätter sig som en klump i halsen men man vill inte tappa ansiktet så det är bäst att hålla masken. För det lönars sig inte att lägga sig ner och tycka synd om sig själv, hur mycket man än vill. Det fixar sig trots allt. Hur världen än ser ut så löser det sig. Jag känner mig stark för jag är inte ensam. Jag har en som går vid min sida. När räkningarna trillar in så kopplas min tro på. I mänskliga ögon kan det se hopplöst ut men jag är så tacksam att jag kan vila i min tro. Jag vet att Gud har något för mig. Han har en plan som jag idag inte kan se men jag vet att jag vet att det kommer.

"Jag är svag men ändå stark, arm och fattig ändå rik, jag var blind men nu jag ser allt som Han gjort, allt som Han ger"

...stina...

namnet över alla namn

Jag tog i morse mitt "räser" åk till jobbet...den vita faran...en liknande bil som vi hade när vi bodde och verkade i Jävre men som vi lyckades skrota helt påväg till morgonbönen i kyrkan på viadukten över E4an. Jag tror några "Jiivver" bor kommer ihåg den morgonen.
Vita faran tycker jag sämmer in rätt bra. Det är en vit golf från -86. Den gick igenom besiktningen med blankt papper vilket var riktigt skönt. Att den är vit känns ju bra i mörk tid som denna. I morse så sjöngs det nya lovsånger för full hals. Stackars Gud som är den som får lyssna till mitt eviga kraxande. Men jag tror att Han står ut för jag sjunger ju faktiskt om Honom och till Honom. Jag sjunger hellre än bra och gärna ur hjärtat. Så passa er för "räser" åket...den vita faran...om ni är ute på vägarna...rätt som det är så kanske det är dig jag ber för och Gud får röra vid ditt hjärta som Han gjort med mitt.

I tider som dessa är det så skönt att ha Guds trygga famn att vila i. När golvet rycks bort under fötterna så är Han där och bär igenom de tuffa perioderna i livet. Jesus är namnet över alla namn. Han är den fasta klippan i stormen. Han stillar oro, vrede och fyller dig med sin villkorslösa kärlek.

Om du inte vet vem du ska vända dig till så vänd dig till Jesus och inte bort från Honom. Hamnar du i knipa så ropa högt Hans namn. 

Herren välsigne dig och bevare dig
Herren låte sitt ansikte lysa över dig
och vare dig nådig.
Herren vände sitt ansikte till dig
och give dig frid.
I Faderns, Sonens och den heliga Andes namn.
Amen.

Förbjud hundar och rökare i centrum och Norrlänningar-lär er köra bil!

Folk kan klaga på att det lukar förmycket när de går förbi LUSH (säljer bland annat tvålar och badbomber). Allergiförbundet tvinga butiken att hålla dörren stängd på sommaren så allergiker ska kunna gå på gågatan. Om man hoppar på en liten butik som LUSH så jag anser att man även skulle förbjuda bland annat hundar och rökare i centrum. I vår butik kommer det in röklukt genom ventilationen när folk står och röker utanför. Om nu folk måste röka så kan de väl starta en förening och bygga något litet rökrum där de kan stå och bolma istället för att blåsa folk i ansiktet när man tar en promenad i parken. Hundägare låter sin hundar uträtta sina behov  utan att plocka upp efter sig. Finns det nåt vidrigare. Snön är mer gul än vit.

För övrigt ni bilburna i Norrbotten, lär er köra bil!!!!  Många är riktigt dåliga att köra i rondell, blinkar inte när de ska svänga och kör med trasiga lyktor (om ni tycker det är dyrt att köpa lampa till bilen på OKQ8 eller Statoil så finns numera Biltema för den som missat det). Gripande, ni skulle inte klara av att köra i Stockholm. Lär er kugghjulsprincipen och var inte så aggresiv i er körning. Ta en eller två lektioner på bilskolan.

...stina...