Därför har jag valt att bo i denna del av Sverige!

En av de stunder då man önskar att man hade kameran till hands var i morse när jag körde till jobbet. Eller att jag åtminstonde kunde ha tömt minnet till kameramobilen. För det första var temperaturen nere på ca 20 grader sen all denna härliga snö som skapar sådan atmosfär som man bara vill vara i. En äng som jag passerade var helt täckt av snö och pryddes av små hölador även dessa var täckta av snö. Ängen omringades av björk och tall skog med någon enstaka gran vars grenar var riktigt snötyngda och långt där borta så brann himlen och solen orkade kappt över horisonten.

Jag blir lika faschinerad varje år.

Tänk dig in i bilden att du promenerar efter en snötäckt liten byaväg. Det råder en kompakt tystnad förutom knarret som uppstår när dina skor kommer i kontakt med vägen. Det känns magiskt när du går genom korridoren av snötyngda grenar som nästan bildar en tunnel där du går fram. Det är svårt att förstå om man aldrig varit med om detta magiska fenomen. Jag kan njuta av varje steg.
Ögonbrynen, hårte och kanten på mössan har blivit till is av ångan som tvingat sig ut genom de små gliporna som blivit då jag dragit upp halsduken över näsan.

Advent är mörker och kyla...snö och is...glödd och pepparkakor...och snart kan vi känna lukten av den kokta julskinkan tillsammans med allt annat gott som kommer pryda våra julbord runt om i världen.
Men vart annars kan man få sådan vintrig mystik, sådan julkänsla, sådan glädje över den vita snön som här i norr?!

Håll i plånboken men mys rejält denna härliga tid på året. Tänd ljus och se hur ljuset tränger bort mörkret. Tänd en brasa så du får upp värmen.

Jag ska försöka komma ihåg att tömma minnet i mobilen och ta med mig kameran nästa gång jag kliver utanför dörren till vårt röda hus med de vita knutarna så ni kan få lite smak på det jag menar. 

Norrland är härligt!
Därför har jag valt att bo i denna del av Sverige!

Vänner, kamrater, familjen och alla andra, ta vara på den vinter vi fått!
Förhoppningsvis får vi många fler. Behöver jag säga mer?

...stina...